Шоколадов сладкиш с фурми

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Шоколадов сладкиш с фурми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • фурми - 150 г, нарязани
  • бадеми - 150 г, смлени
  • Крем
  • сметана - 200 мл, течна неподсладена
  • портокалова кора - 1 ч.л., настъргана
  • шоколад - 100 г тъмен
  • бърбън - 2 с.л. или ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крем:

Загряваме сметаната с портокаловата кора до варене и я изсипваме върху начупения шоколад и бъркваме, докато се разтопи. Добавяме бърбъна и охлаждаме. Прибираме в хладилник за 4 часа. Ако крема не е достатъчно гъст за шприцоване, може да го разбием за няколко минути с миксер.

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг и постепенно прибавяме половината от захарта.

Жълтъците разбъркваме с фурмите и бадемите и внимателно смесваме с половината от белтъците. Прибавяме и останалите белтъци и разбъркваме.

Сипваме получената смес в тортена форма, застлана с хартия за печене, и печем на 180 градуса за 20-25 минути, охлаждаме и изваждаме от формата.

Готовата торта шприцоваме с крем по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: