Начин на приготвяне
Крем:
Загряваме сметаната с портокаловата кора до варене и я изсипваме върху начупения шоколад и бъркваме, докато се разтопи. Добавяме бърбъна и охлаждаме. Прибираме в хладилник за 4 часа. Ако крема не е достатъчно гъст за шприцоване, може да го разбием за няколко минути с миксер.
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг и постепенно прибавяме половината от захарта.
Жълтъците разбъркваме с фурмите и бадемите и внимателно смесваме с половината от белтъците. Прибавяме и останалите белтъци и разбъркваме.
Сипваме получената смес в тортена форма, застлана с хартия за печене, и печем на 180 градуса за 20-25 минути, охлаждаме и изваждаме от формата.
Готовата торта шприцоваме с крем по вкус.