Баварски гювечета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Когато един мастър шеф приготвя гювечета - те гарантирано са невероятно вкусни"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 1 бр. пушен
  • сирене - 100 г бяло
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 100 г на кубчета
  • лук - 1 глава голяма
  • черен пипер
  • мащерка
  • пушено сирене - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • бекон - 4 резена пушен
  • кисели краставички - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени (печени)
  • олио - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете две по дълбоки глинени гювечета и ги намажете с олио. Кашкавала настържете на ренде, кренвирша, пушеното сирене и киселите краставички нарежете на колелца. Лука нарежете на полумесеци, бялото сирене натрошете, а червените чушки нарежете на лентички.

Сложете на дъното на гювечетата по 1 с.л. от доматите, разпределете по равно бялото сирене, върху него от бекона, покрийте с колелца пушено сирене и краставички.

Над тях сложете лук, от чушките, поръсете с кашкавал. Най-отгоре завършете с кренвирши, полейте с домати и поръсете с подправките. Захлупете ги с капачета.

Сложете така приготвените гювечета във фурна загрейте на 180 градуса и задушавайте 40 минути. Накрая махнете капачетата внимателно, чукнете във всяко по едно яйце и допечете още 10 минути до готовност на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: