Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Тестени рулца с лютеница и сирене

Тестени рулца с лютеница и сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Тестени рулца с лютеница и сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 суха
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 50 мл
  • лютеница
  • жълтъци - 1 жълтък + 1 с.л. олио за намзване
  • сирене - 200 г натрошено
  • чубрица - за поръсване
  • сирене - 50 г натрошено за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Добавяме му сухата мая. Слагаме щипка сол, щипка захар, киселото мляко, олиото в направено в брашното кладенче. Объркваме с лъжица.

Прехвърляме тестото върху набрашнен плот. Замесваме тесто много добре. Оставяме го да втаса за 30 мин. покрито с кърпа.

Втасалото вече тесто го делим на 4 топки. Разточваме на кръг върху набрашнен плот с точилка всяка една от тях. Режем си го на триъгълници.

Мажем всеки от триъгълниците с лютеница с помощта на лъжица. Приблизително количество лютеница на триъгълник е 1 ч.л.

В широката част слагаме натрошено сирене. Навиваме към върха - и така с всички триъгълници.

Редим в тава, застлана с хартия за печене. 1 жълтък с 1 с.л олио си ги разбиваме в купичка, към образуваната кашичка слагаме и 50 натрошено на фино сиренце.

Сиренето, което ползвам и за плънката, и отгоре, е българско, бяло саламурено.

Оставяме да втаса 40 мин. Вече втасали самите рулца ги мажем с кашичката с помощта на четка. Накрая поръсваме с чубрица. Използвах домашна ронена чубрица. Аз лично слагам много малко.

Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран или компот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: