Начин на приготвяне
Шоколадът се начупва и се смесва с течната сметана. Загряват се на среден огън, докато шоколадът се разтопи и сместа стени гладка. Оставя се на стайна температура да се охлади, след което се покрива с фолио и се поставя в хладилник за минимум 2 часа. Може и за цяла нощ. След това се разбива с миксер на пухкав крем. Слага се в пош с накрайник и се оформя кошницата.
Забележка: По-горе изредените продукти са за 1 блат.
За блата разбийте белтъците на сняг с 1/2 от захарта. Като се втвърдят, постепенно прибавете захарта, като продължавате да разбивате, докато получите меки връхчета.
В купа смесете орехите, ванилията и галетата. Започнете да прибавяте към жълтъците от орехите и от избитите белтъци, като ги редувате.
Изсипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварителна загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
За крема:
Течният шоколад се разбърква с малко от течната сметана.
Останалата се разбива на плътна пяна и се прибава към шоколада
Цветята правя ръчно - захарен фондан, сладкарска боя и тел за цветя от специализиран магазин.
Коментари
Колкото и да не харесвам украси по торти, не мога да не кажа , че е професионално изпълнение. Като състав не е нещо особено, но като украса е съвършенство.