Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Домашните банички на баба

Домашните банички на баба

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Домашните банички на баба
Снимка: Деси Маринова
2 / 3
18/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • мая
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
  • плънка
  • сирене - 200 г
  • извара - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в хладка вода, заедно с щипка захар и малко брашно. Пресяваме брашното, добавяме вече кипналата мая, солта, олиото, леко разтопеното масло и замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса 30 минути.

След това го размесваме отново и го разделяме на 6 топчета. Разточваме всяко от тях мажем го с олио и го режем на три равни части. Слагаме на едното парче резенчета масло, натрошено сирене, извара и малко настърган кашкавал.

Покриваме го с второто парче и правим същото и накрая покриваме с третото.

Прегъваме по желание или го оставяме на правоъгълник. Това се повтаря с всички топчета.

Нареждат се в омаслена тавичка и се оставят за 30 минути. Пекат се в нагрята фурна на 180 градуса до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: