Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница с печени чушки и моркови

Лютеница с печени чушки и моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лютеница с печени чушки и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
300 мин.
"Именно печените чушки придават този незабравим аромат на домашната лютеница!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг
  • домати - 3 кг
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 1 глава, счукан или пресован
  • черен пипер - 1 пакетче млян
  • сол - на вкус
  • захар - около 100 - 200 г (на вкус)
  • олио - 3 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семето и дръжките. Смелете ги в мелачка - трябва да станат по-едрички.

Доматите настържете на ренде и ги оставете леко да се отцедят за кратко от течността, за да остане само по-месестата част. Сварете морковите и ги пасирайте.

Смесете доматеното пюре, морковите и чушките в голяма тенджера и добавете чесъна, мления черен пипер, сол на вкус, захар и олиото.

Сложете лютеницата да ври на котлона, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица. Бъркайте бавно в една посока. По желание може да добавите няколко люти чушки, ако искате да ви е по-пикантно.

Щом започне да ври силно, бъркайте по-енергично, за да не пръска навсякъде. Варете лютеницата с печени чушки и моркови докато се сгъсти и лъжицата започне да оставя пътека до дъното.

Свалете готовата лютеница и разбъркайте накълцания магданоз. Разсипете в затоплени бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за десетина минути.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни домашни предложения за лютеница като нашата лютеница на фурна или тази едросмляна лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Мммм, вкусно и обещаващо! Това е моята любима рецепта!
04.09.2014 22:44
1
2