Начин на приготвяне
Измиваме и слагаме в тенджера бутчетата, доливаме вода, подсоляваме ги слагаме да се варят. Щом са готови, ги вадим в една чиния, а бульона им запазваме в тенджерата.
Почистваме, измиваме и нарязваме лука на кубчета, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме ориза и го запържваме до прозрачност.
В тавичка изсипваме ориза, добавяме черен пипер на вкус, магданоз на вкус, заливаме с бульона от варените бутчета, като спазваме съотношението 1:3, ако е малко бульонът, доливаме топла вода от чешмата, добавяме и сол на вкус.
Разбъркваме хубаво и отгоре нареждаме бутчетата.
Печем в загрята фурна до готовност.