Зелен фасул със свинко

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Зелен фасул със свинко
Снимка: Сия Рибагина
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ето тази вкусотия се получава само с 2 буркана бабина зимнина Ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 буркан
  • свинско месо - 500 г плешка
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни парчета като за готвене.

В тава сипете олиото и сложете парчетата месо, налейте половин чаша вода и сложете във фурната на 180 градуса да се запече за час, като периодично трябва да разбърквате.

Вземете един буркан с винтова капачка и в него сложете брашното, червения пипер, доматеното пюре и затворете с капачката. Разклатете добре буркана с ръце, така че всички съставки в него да се смесят до хомогенност.

Извадете тавата с месото, сложете зеления фасул от буркан, като изцедите течността, отгоре сложете сместа от буркана, подправете на вкус, разбъркайте и сложете отново във фурната на 180 градуса за още 20 мин.

5 минути преди края нарежете чесъна на ситно и поръсете фасула, разбъркайте и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: