Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки закуски с царевичен грис и брашно

Малки закуски с царевичен грис и брашно

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Малки закуски с царевичен грис и брашно5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Нещо малко за закуска, нещо вкусно за закуска"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч
  • сусам
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошавам сиренето. Пресявам брашното. Разбивам яйцата. В киселото мляко шупвам содата за хляб. Добавям олиото, солта, киселото мляко със содата при яйцата.

Постепенно добавям царевичния грис. Разбърквам. Постепенно добавям брашното. Обърквам добре. Слагам накрая натрошеното сирене.

Разбърквам добре сместа.Разбивам в отделна купа 1 жълтък и 2 с.л олио. Застилам тавата за печене с хартия. С помощта на лъжица слагам на купчинки по 2-3 с.л от сместа.

Мажа с четка с кашата от жълтъка и олиото леко отгоре. Насипвам със сусам. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: