Панирани пилешки филенца

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366127556
16/11/2011
"От тук нататък никога няма да пълним пилешките гърди с разни неща и да ги печем! Вместо това ще ги панираме и ще им се наслаждаваме!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 759
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 пилешки гърди
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • чили сос - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 2 щипки
  • брашно - за овалване
  • яйца - 3 бр.
  • галета - за овалване
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва или накъсва на парчета. Маринова се в смес, приготвена от олиото, соевия сос, оцета, лимоновия сок, пресования чесън, чили соса, малко захар и сол на вкус.

Oставете пилешкото за 1 час в хладилника да се овкуси в тази марината.

След това се оставя за половин час в гевгир да се отцеди хубаво от маринатата.

Всяко от пилешките късчета се овалва последователно в брашно, разбити яйца и смес от галетата и сусама.

Панираните пилешки филенца се пържат в сгорещена мазнина.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар