Овесени курабийки с локум

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Овесени курабийки с локум1 / 2
21/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
68 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч
  • масло - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - за меко тесто
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • локум - 1 кутия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме захарта с маслото, което преди това сме си размекнали леко. Отделно разбиваме яйцата с миксер също. Вече разбитите яйца добавяме в маслено-захарната смес и разбиваме.

Пресяваме си брашното и слагаме вътре бакпулвера и ванилията. Разбъркваме. После добавяме овесените ядки. Набрашняваме си плота, на който ще месим. Изваждаме си сместа от купата и замесваме меко тесто. Тестото трябва да е меко но не и да лепне много по ръцете.

Слагаме тестото да стегне в хладилника за 1 час покрито със свежо фолио. Изваждаме от хладилника. Режем си кутията локум на малки парченца. Накъсваме тестото на равни по големина парченца.

После от тестото си правим топчета, в които слагаме парченце локум. Оформяме ги добре с ръце. Редим курабийките в тава с хартия за печене и печем в загрята на 180 градуса фурна. Печем малко, защото ще станат твърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: