Начин на приготвяне
Разбиваме захарта с маслото, което преди това сме си размекнали леко. Отделно разбиваме яйцата с миксер също. Вече разбитите яйца добавяме в маслено-захарната смес и разбиваме.
Пресяваме си брашното и слагаме вътре бакпулвера и ванилията. Разбъркваме. После добавяме овесените ядки. Набрашняваме си плота, на който ще месим. Изваждаме си сместа от купата и замесваме меко тесто. Тестото трябва да е меко но не и да лепне много по ръцете.
Слагаме тестото да стегне в хладилника за 1 час покрито със свежо фолио. Изваждаме от хладилника. Режем си кутията локум на малки парченца. Накъсваме тестото на равни по големина парченца.
После от тестото си правим топчета, в които слагаме парченце локум. Оформяме ги добре с ръце. Редим курабийките в тава с хартия за печене и печем в загрята на 180 градуса фурна. Печем малко, защото ще станат твърди.