Пълнени камби

DianaDianaЧирак6110981
21/06/2016
"Топ предложение за обяд, което просто не може да откажете "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 389
  • Преглеждания за месеца1133
  • Преглеждания за седмицата362
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете каймата със сол, черен пипер и кимион. Омесете я добре и оставете за 30 мин. да се смесят ароматите. Нарежете на ситно лука и гъбите, а морковите настържете на едро ренде. Измийте добре ориза.

В подходящ съд загрейте мазнината и задушете в нея лука, гъбите и морковите. Когато омекнат прибавете каймата. Разбърквайте енергично докато стане на трохи. Добавете ориза и водата.

Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Оставете на слаб огън да къкри до редуциране на течността. Дръпнете от огъня и прибавете 1-2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз.

Напълнете камбите с получената плънка. Намазнете дъното на тава за печене и подредете напълнените камби. Поръсете ги с малко зехтин и налейте 2 ч.ч. вода. Печете в загрята на 220 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар