Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с брюкселско зеле

Телешко с брюкселско зеле

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Телешко с брюкселско зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 3 бр
  • лук - 2 глави
  • брюкселско зеле - 300 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на кубчета, овкусяваме и го запържваме до златисто. Изваждаме го и го отцеждаме. В същото олио запържваме лука докато омекне.

Слагаме месото в тава от йенско стълко, върху него нареждаме нарязаните на шайби моркови.

Заливаме с вода, за да се покрие месото, слагаме капака и печем в умерена фурна.

През това време почистваме зелето и го прибавяме към месото около половин час преди готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: