Солени гъбки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Солени гъбки3 / 4
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • сирене - 250 г настъргано
  • брашно - 300 г
  • белтъци - 1 бр. разбит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме маслото със сирене и брашното и замесваме тесто, което покриваме с влажна кърпа и съхраняваме в хладилника за 12 часа.

Разделяме тестото на топки, които разточваме на кори и с помощта на формички изрязваме малки и по-големи кръгчета.

Слепваме кръгчетата с белтък и ги редим в тава застлана с хартия за печене, отгоре също ги намазваме с белтък.

Печем соленките в загрята умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: