Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с кюфтенца

Гъбена супа с кюфтенца

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Гъбена супа с кюфтенца
Снимка: Соня
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г
  • картофи - 200 г
  • моркови - 100 г
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кюфтетата
  • кайма - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо замесваме каймата. Нарязваме на ситно магданоза и го объркваме с каймата, солта, черния пипер и яйцето.

Оставяме я в хладилника за 15 минути. През това време режем зеленчуците.

Вадим каймата и оформяме малки кюфтенца с нея. Запържваме кюфтетата и гъбите. Слагаме картофите и морковите в тенджера и ги заливаме с вода.

Когато картофите и морковите са почти готови добавяме гъбите и картофите и овкусяваме. Готвим още 10 минути и сме готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: