Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Енчиладас»Енчиладас с пилешко месо и сметана

Енчиладас с пилешко месо и сметана

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Енчиладас с пилешко месо и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Предизвикваме ви да опитате това разкошно мексиканско ястие"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 3 бр., сварени
  • лук - половин глава, нарязан
  • сирене - 1 ч.ч.
  • доматена салца - 100 г
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • кимион - 2 ч.л.
  • сол
  • пипер - на вкус
  • тортила - 8 питки
  • кисело мляко - половин ч.ч.
  • зелен лук - 2 с.л. ситно нарязан
  • сирене - половин ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пилето, лука, сиренето, сметаната и кимиона. Овкусете със сол и пипер. Сложете от сместа върху всяка от 8-те тортили Завийте тортилите и ги сложете в голяма тава за печене.

Смесете салсата, киселото мляко, сметаната и зеления лук в друга купа. Овкусете. Изсипете соса върху тортилите и поръсете със сирене. Печете за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: