Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Питка Хризантема със салам и лютеница

Питка Хризантема със салам и лютеница

NikolNikol
Чирак
5518790
Питка Хризантема със салам и лютеница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • За питката
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • вода - колкото поеме (хладка)
  • сол - 1 с.л
  • захар - 1 с.л.
  • За плънката
  • колбаси - 150 г салам по избор (в случая е телешки)
  • лютеница - 100 г (или доматен сок)
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • oлио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в малко хладка вода да кипне. Брашното се пресява и се прави кладенче. В него се слагат яйцата и останалите съставки и се меси до получаване на гладко тесто. Оставя се за 10 минути да втаса.

През това време се приготвя плънката за питката. Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно с доматения сок (лютеница) и чубрицата. След това се маха от огъня и в соса се прибавя нарязания на кубчета салам.

Тестото се разстила около 1 см дебелина и с помощта на чаша се изрязват еднакви форми. Във всяко кръгче с слага по една лъжичка от плънката , след което се прегъва на две и после се завъртат.( Както е на снимката)

Така се прави всяко парче и се подреждат в намазнена тава. Отгоре вече готовата питка се намазва с жълтък и се пече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Вода колкото поеме е много относително или 250-400 мл. Аз правя и с 250 течност вода или мляко и с 400-500 мл. Затова е хубаво да се уточнява.
23.06.2016 14:20
2
Покажи всички подкоментари