Начин на приготвяне
Разтваряме маята в малко хладка вода да кипне. Брашното се пресява и се прави кладенче. В него се слагат яйцата и останалите съставки и се меси до получаване на гладко тесто. Оставя се за 10 минути да втаса.
През това време се приготвя плънката за питката. Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно с доматения сок (лютеница) и чубрицата. След това се маха от огъня и в соса се прибавя нарязания на кубчета салам.
Тестото се разстила около 1 см дебелина и с помощта на чаша се изрязват еднакви форми. Във всяко кръгче с слага по една лъжичка от плънката , след което се прегъва на две и после се завъртат.( Както е на снимката)
Така се прави всяко парче и се подреждат в намазнена тава. Отгоре вече готовата питка се намазва с жълтък и се пече.
Коментари