Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Запържено брюкселско зеле

Запържено брюкселско зеле

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Запържено брюкселско зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 100 г червена
  • олио - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме брюкселското зеле и го режем на половина.

Нарязваме лука и го запържваме, като добавим и чушката. нарязана на по ситно. Запържваме 2-3 минути.

Изваждаме лука и чушката и в същата мазнина запържваме зелето за 7-8 минути.

Връщаме останали продукти и овкусяваме с подправките на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: