Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки

Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки
Снимка: Марияна
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Близките ми заслужават да ги поглезите в вкусна закуска, сигурни сме"

Необходими Продукти

  • мармалад - 1 ч.ч. от сливи и ябълки на килограм /реже се от голям калъп/
  • брашно - 2 1/4 ч.ч
  • мая - 1/3 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 30 г
  • захар - 1/2 ч.ч
  • яйца - 1/2 бр. за намазване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Стопляме си прясното мляко леко. Размиваме маята в топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното. Разбиваме 1 яйце. Размекваме си маслото.

Аз ползвах немско. Прибавяме останалата захарта, разбитото яйце, размекнатото масло. После прибавяме постепенно брашното и месим. Върху набрашнен предварително плот си прехвърлям тестото и доомесвам.

Тесто трябва да е меко. Покривам го с кърпа за втаса за 40 мин. След това разточваме на кора. После режем триъгълници. В широката част, но всеки от триъгълниците слагам парче мармалад.

Навивам всички кифли. Подреждам ги в тава, застлана с хартия за печене. Мармаладът е от сливи и ябълки на килограм /реже се от голям калъп, продават го в магазините/. За тази доза ни трябва 1 ч.ч. Аз преди това си го нарязах на пръчици.

Сложих по две /вижда се на снимката как изглежда/. Оставяме ги да втасат около 40 мин. Разбиваме 1 яйце. Трябва ни от него не повече от 1/2. Намазвам кифлите с яйцето с помощта на четка и поръсваме със захарта.

Печем в предварително загрята на 180 г фурна до готовност. Като порозовеят, са готови. Стават вкусни кифли с мармалад. Хапваме с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: