Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа. Стопляме си прясното мляко леко. Размиваме маята в топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното. Разбиваме 1 яйце. Размекваме си маслото.
Аз ползвах немско. Прибавяме останалата захарта, разбитото яйце, размекнатото масло. После прибавяме постепенно брашното и месим. Върху набрашнен предварително плот си прехвърлям тестото и доомесвам.
Тесто трябва да е меко. Покривам го с кърпа за втаса за 40 мин. След това разточваме на кора. После режем триъгълници. В широката част, но всеки от триъгълниците слагам парче мармалад.
Навивам всички кифли. Подреждам ги в тава, застлана с хартия за печене. Мармаладът е от сливи и ябълки на килограм /реже се от голям калъп, продават го в магазините/. За тази доза ни трябва 1 ч.ч. Аз преди това си го нарязах на пръчици.
Сложих по две /вижда се на снимката как изглежда/. Оставяме ги да втасат около 40 мин. Разбиваме 1 яйце. Трябва ни от него не повече от 1/2. Намазвам кифлите с яйцето с помощта на четка и поръсваме със захарта.
Печем в предварително загрята на 180 г фурна до готовност. Като порозовеят, са готови. Стават вкусни кифли с мармалад. Хапваме с кафе.