Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Просеник с брашно от елда

Просеник с брашно от елда

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Просеник с брашно от елда
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 250 - 300 мл топла
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипваме брашната и ги разбъркваме със солта, захарта и бакпулвера.

Добавяме киселото мляко разбито със содата, олиото, разбитите яйца и водата. Разбъркваме добре.

Изсипваме рядкото, леко течно тесто в намаслена форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 60-70 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: