Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Пълнени хлебчета с маслини, шпек и яйце

Пълнени хлебчета с маслини, шпек и яйце

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Пълнени хлебчета с маслини, шпек и яйце
Снимка: Христилияна Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10-12 бр.
"Разбира се, човек може да хапва и обикновени хлебчета, но далеч по-вкусни са пълнените хлебчета с маслини, шпек и яйце на Христилияна"

Необходими Продукти

  • хлебчета - 10 - 12 бр.
  • яйца - 7 бр.
  • сирене - 100 г
  • маслини - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • шпеков салам - 100 грама
  • чушки - 2 бр. зелена и червена;
  • кисели краставички - 2 бр.
  • кренвирши - 1 бр.
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От хлебчетата се изрязват малки капачета , вътрешността им се почиства, за да се направи място за пълнежа.

След като са готови хлебчета за пълнене, правя сместа. Сиренето, маслините нарязани на дребно, настъргания кашкавал, шпека, нарязан на дребно, чушките, нарязани на малки кубчета, киселите краставици, нарязани на дребно, и кренвирша обърквам хубаво в по-дълбока купа.

Прибавям две яйца и отново разбърквам хубаво. Всяка хлебче намазвам хубаво от вътре с разтопеното краве масло. След като съм помазала всички хлебчета, слагам по малко от сместа.

Редя в тава и пека в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пека до готовност. На някой хлебчета чукнах отгоре по едно яйце, малко преди да са готови, и пекох още около 10 минути. Други ги оставих без яйце отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: