Свинска плешка с рататуй

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
28/06/2016
"Това е един чудесен побългарен вариант на френския рататуй, който много ни допадна "
Приготвяне50 мин.
Готвене120 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 372
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета, измиваме ги и ги мариноваме за 1 час в соевия сос. Запечатваме месото в загрят тиган за кратко, за да запазим соковете му. Нарязваме на едро и запържваме лука.

Патладжана нарязваме и посоляваме, след 1 час го измиваме и слагаме да се пържи в тиган с олио. Добавяме тиквичките, нарязаните чушки и морковите. Пържим, като бъркаме десетина минути.

В глинен съд слагаме месото, изпържения лук и зеленчуците. Заливаме ги с настърганите домати и размитите в малко вода нишесте и доматена салца. Заливаме с чаша вода, посоляваме, поръсваме с чубрица, черен и червен пипер.

Разбъркваме и поставяме във фурната да се пече при 200 градуса, докато остане на мазнина.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар