Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Класическо реване със сироп

Класическо реване със сироп

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Класическо реване със сироп
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Знаете ли защо казваме на това реване класическо? Защото е вкусно, като произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. (или 100 г брашно + 100 г грис)
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 0.2 г
  • За сиропа
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 0.2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват много хубаво, добавят се пресято с бакпулвера брашно, олиото, водата, ванилията.

Сместа се прехвърля в тава.

Пече се 15 - 20 минути на 180 °C фурна или до готовност - златист загар и суха клечка.

Реването се сиропира след това с предварително направения захарен сироп от захарта, водата и ванилията.

Правилото за всяко реване, както и това класическо реване със сироп, е златно - студено реване с топъл сироп или горещо реване със студен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Явно има грешка в рецептата...моля сверете си рецептата и количествата на продуктите!!!
12.04.2023 21:05
2
1
Покажи всички подкоментари