Печен ориз с тиквички и кайма

Катя БлагоеваКатя БлагоеваГотвач157733871
29/06/2016
"В сезона на тиквичките сме отворени за всякакви вариации с тях, а тази е от най-сполучливите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 552
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 150 г
  • кайма - 250 г
  • тиквички - 1 брой средна
  • чушки - 1 брой
  • червен лук - 4 стръкчета, пресен
  • червен лук - 2 главички
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 лисчета
  • копър - 3 стръкчета
  • чубрица - 2 - 3 стръкчета, прясна
  • вода - 750 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа нарязваме двата вида лук и чушката и ги слагаме да се запържат с олио.

След като са готови, слагаме и нарязания на ситно домат и червения пипер, оставяме така малко и след това го сваляме от огъня.

Вземаме продълговата тава и в нея слагаме каймата и обелената и нарязана на кубчета тиквичка, ориза и подправките.

Доливаме водата и разбъркваме добре да се разбие каймата, а след това слагаме и запръжката и отново разбъркваме хубаво и опитваме за сол и добавяме, ако е необходимо.

След това слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар