Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Печен ориз с тиквички и кайма

Печен ориз с тиквички и кайма

К КК К
Готвач
1577381671
Печен ориз с тиквички и кайма6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"В сезона на тиквичките сме отворени за всякакви вариации с тях, а тази е от най-сполучливите"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • кайма - 250 г
  • тиквички - 1 брой средна
  • чушки - 1 брой
  • червен лук - 4 стръкчета, пресен
  • червен лук - 2 главички
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 лисчета
  • копър - 3 стръкчета
  • чубрица - 2 - 3 стръкчета, прясна
  • вода - 750 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарязваме двата вида лук и чушката и ги слагаме да се запържат с олио.

След като са готови, слагаме и нарязания на ситно домат и червения пипер, оставяме така малко и след това го сваляме от огъня.

Вземаме продълговата тава и в нея слагаме каймата и обелената и нарязана на кубчета тиквичка, ориза и подправките.

Доливаме водата и разбъркваме добре да се разбие каймата, а след това слагаме и запръжката и отново разбъркваме хубаво и опитваме за сол и добавяме, ако е необходимо.

След това слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: