Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пияни портокалови бутчета с гъби и бейби картофи

Пияни портокалови бутчета с гъби и бейби картофи

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пияни портокалови бутчета с гъби и бейби картофи
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Нашите кулинарки не спират да ни изненадват с необикновени комбинации между вкусове и аромати, които нямаме търпение да опитаме Като тези пияни портокалови бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • портокали - ½ бр.
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 100 мл
  • картофи - 300 г бейби
  • гъби - 10 - 15 бр. печурки
  • сол
  • мащерка
  • копър
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата осолявам предварително и слагам в тиган с маслото на котлона за 2-3 минути, само да се запечатят отгоре. След като ги извадя, в същата мазнина слагам гъбите и картофите.

Затварям с капак и разклащам два- три пъти, след това запържвам също за около 2 минути, след което доливам виното. В намазнена тава редя резенчета портокал, върху тях слагам бутчетата, а около тях картофите и гъбите.

Бутчетата намазвам с червен пипер, а зеленчуците поръсвам с копър и мащерка. Осолявам хубаво и покривам плътно тавата с фолио. Пека 40 минути на 250 градуса под фолиото, а след това още десетина минути без него като обръщам бутчетата да хванат загар и от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: