Чапче

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Чапче
Снимка: Нина Иванова Иванова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Екзотично предложение, което гарантирано ще се услади не само на любителите на Корейската кухня"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г (телешки стекове аламинут)
  • за марината на телешкото
  • чесън - 2 с.л. пресован
  • соев сос - 3 с.л.
  • сок от ананас - 2 с.л.
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • за фидето
  • оризово фиде - 200 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • за зеленчуците
  • моркови - 2 броя големи (нарязани на тънки пръчици)
  • спанак - 200 г
  • гъби - 200 г печурки
  • лук - 1 глава нарязана на полумесеци
  • зелен лук - 1 стрък
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешките стекове на много тънки ивици. Смесете всички продукти за маринатата и разбъркайте с месото. Оставете да се маринова на стайна температура около 2 часа.

Накиснете оризовото фиде за 30 мин. в топла вода. Прецедете и покрийте в съд с вода. Сварете за 2 мин. Прецедете и разбъркайте със соевия сос и сусамовото олио.

Бланширайте спанака за 30 сек. във вряща вода.

Пригответе предварително зеленчуците, като ги почистите и нарежете. Морковите на тънки гредички, лука на полумесеци, пресния лук на ромбчета и гъбите на дребни парчета.

В дълбок тиган в 2 с.л олио запържете лучените полумесеци до златисто и ги извадете. В същата мазнина запържете за кратко нарязания на ромбчета зелен лук. Извадете. Запържете морковите и ги извадете. Ако е необходимо се добавя от олиото.

Накрая запържете нарязаните гъби и ги извадете. В 1 с.л олио, запържете месото на силен огън. Към него добавете всички запържени зеленчуци, фидето и спанакът. Разбъркайте добре и доовкусете със соев сос или сол и черен пипер.

Чапче е много вкусно ястие.

Адаптирано от сп. Меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Какво сладко име,а със сигурност и вкусно ястие.Може ли да се замени сусамовото олио,със слънчогледово или със зехтин!?
02.07.2016 22:01
1
Покажи всички подкоментари