Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Палачинки Болонезе

Палачинки Болонезе

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Палачинки Болонезе
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Трябват ви само малко въображение и майсторство, за да приготвите тези невероятно вкусни и атрактивни палачинки Болонезе"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • За соса
  • кайма - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - ½ глава червен
  • червено вино - ½ ч.ч
  • моркови - 1бр.
  • масло - 40гр.
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме сместа за палачинките и ги изпичаме в леко омазнен тиган. Слагаме 4 палачинки една върху друга и режем на тънки лентички като спагети.

Доматите и моркова настъргваме и слагаме да се запържат в тиган с маслото. Когато те поомекнат леко добавяме и каймата.

Бъркаме докато не се запържи и тя и стане на трохи и тогава добавяме червеното вино.

Оставяме на котлона докато получим сос със желаната гъстота, с които след това поливаме готовите вече палачинкови спагети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: