Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени конуси от чушки в бешамел

Пълнени конуси от чушки в бешамел

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пълнени конуси от чушки в бешамел
Снимка: Monika Ivanova
2 / 5
04/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Очакваме нашата кулинарка Моника в най-скоро време да си извоюва ранг Иноватор, защото готви с много въображение и страст, които личат с пълна сила в рецептата за пълнени конуси от чушки в Бешамел."

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр.
  • гъби - 10 пънчета
  • олио - 50 мл
  • За плънката
  • ориз - 100 г
  • кайма - 150 г
  • домати - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/4 к.л.
  • магданоз
  • За соса
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се запържва в част от мазнината за 3-4 минути, след което се добавя каймата, нарязания на ситно домат и подправките.

Оставяме да се запържат, докато каймата стане на трохи, което е отново не повече от 4 минути и добавяме 2 ч.ч. вода. Разбъркваме и оставяме тигана на котлона, за да поеме оризът водата и да омекне.

В зависимост от силата на котлона може да стане за 15 до 25 минути. Ако оризът остане без вода, но е още много твърд, можете да добавите и трета чаша. Когато оризът омекне обаче, махаме от котлона и подготвяме чушките.

Намазваме тава с олио и редим чушките, нарязани на конуси (дълги около 6-7 см) и пънчетата от гъби. Пълним конусите с плънката от ориз и кайма, слагаме във фурна и печем на 220 градуса около 15-20 минути.

Смесваме съставките за бешамела и разбиваме с тел внимателно, за да не се получат бучки. Изваждаме тавата, заливаме с разбития сос и връщаме във фурната, докато бешамелът се сгъсти до желаната от вас консистенция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
А къде са съставките за бешамела,че нещо не ги виждам ?
10.07.2016 17:40
2
Покажи всички подкоментари