Начин на приготвяне
Оризът се измива и се запържва в част от мазнината за 3-4 минути, след което се добавя каймата, нарязания на ситно домат и подправките.
Оставяме да се запържат, докато каймата стане на трохи, което е отново не повече от 4 минути и добавяме 2 ч.ч. вода. Разбъркваме и оставяме тигана на котлона, за да поеме оризът водата и да омекне.
В зависимост от силата на котлона може да стане за 15 до 25 минути. Ако оризът остане без вода, но е още много твърд, можете да добавите и трета чаша. Когато оризът омекне обаче, махаме от котлона и подготвяме чушките.
Намазваме тава с олио и редим чушките, нарязани на конуси (дълги около 6-7 см) и пънчетата от гъби. Пълним конусите с плънката от ориз и кайма, слагаме във фурна и печем на 220 градуса около 15-20 минути.
Смесваме съставките за бешамела и разбиваме с тел внимателно, за да не се получат бучки. Изваждаме тавата, заливаме с разбития сос и връщаме във фурната, докато бешамелът се сгъсти до желаната от вас консистенция.
Коментари