Индийски Гулаб ямуни

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Индийски Гулаб ямуни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18-20 бр.

Необходими Продукти

  • мляко - 1 ч.ч. сухо карамфилово мляко
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л. за хляб
  • масло - 2 с.л., разтопено
  • прясно мляко - пълномаслено, за забъркване на тестото
  • захар - 2 ч.ч., за захарния сироп
  • вода - 1 ч.ч. за сиропа
  • мазнина - за пържене
  • кардамом - 4 - 5 шишулки, за сиропа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително пригответе сиропа като кипнете водата с леко стритите шушулки кардамом и разтворите захарта. В оригиналната рецепта се прибавя към сиропа и Кесар. Оставете захарния сироп да се вари за 5-10 минути, след което намалете максимални котлона, за да може да се запази топъл дълго.

От посочените продукти замесете тесто, като добавите толкова прясно мляко, че да се получи средно твърдо тесто. Разделете тестото на 18-20 топчици и ги оформете между дланите си в леко продълговата форма. Топките подреждайте върху студен плот и покрийте с леко влажна кърпа.

Загрейте голямо количество мазнина за пържене на среден котлона. Ако олиото е твърде горещо, Гулаб ямуните няма да се получат и ще се разпаднат.

Пускайте ги бавно една по една - те ще паднат първоначално на дъното и постепенно ще се изкачат на повърхността. Ако това стане, значи мазнината е с подходяща температура. Не ги бъркайте с лъжица по дъното, а леко разклатете съда.

Сипете сиропа в голяма чиния, изсипете в нея индийските Гулаб ямуни и ги оставете да престоят така за 1 нощ преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

денка
денка
не е задължително да са баш кръгли
22.04.2012 21:13
Бриз
Бриз
Гулаб джамуна е супер сладкиш, само че се правят кръгли топчета и в сиропа се слага и шафран
21.04.2012 20:03
1