Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Ориз с пилешко и грах на фурна

Ориз с пилешко и грах на фурна

Ориз с пилешко и грах на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Когато се колебаете между пиле с ориз и пиле с грах, защо не приготвите вкусно пилешко с грах и ориз"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • замразен грах - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, обезкостяват се и накъсват на парченца без кожата. Бульонът се прецежда и запазва.

В тенджерка се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук и обелен и нарязан морков, докато поомекнат. Сипва се измит и отцеден ориз, запържва се да стане стъклен на вид.

Налива се 3-4 ч.ч. от прецедения бульон, добавя се малко сол, черен пипер, замразен грах. Разбърква се и прехвърляме в тава, като отгоре се разпределят пилешките късчета.

Печем в загрята фурна на 180 градуса, докато оризът поеме течността и омекне. Ако има нужда се добавя и малко подсолена вода, да не стане сух оризът, а да е сочен.

Поднасяме ориза на фурна с пресен магданоз.

Оризът с пилешко и грах на фурна е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: