Бърза шоколадова торта със сметана

05/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо980
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 6 бр. (25 см)
  • течен шоколад - 400 г
  • сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • шоколад - 300 г млечен
  • за сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • есенция - ванилия, ром и т.н.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Течният шоколад се потапя на водна баня за кратко, след това се смесва с квасената сметана и 50 мл. от сладкарската сметана, разбива се гладък крем.

Водата и захарта се слагат да заврат и се оставят на котлона за 2 -3 минути, добавя се есенцията. В подходяща форма се слага блат и леко се сиропира, намазва се с крем и така се редуват блат, крем. Оставя се за 2 часа в хладилник да стегне.

Шоколадът се натрошава на парчета и се разтапя на водна баня, охладената торта се залива с леко охладената шоколадова глазура, украсява се с разбитата сладкарска сметана и отново се оставя в хладилника.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар