Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Яйца по шотландски на фурна

Яйца по шотландски на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Едно класическо предложение от шотланската кухня, което, сигурни сме, ще ви допадне!"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр. твърдо сварени
  • кайма - 500 г телешка
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • магданоз - 2 с.л ситно нарязан
  • зелен лук - 2 стръка ситно няразан
  • кимион - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 ч.л
  • брашно - 4 с.л
  • яйца - 1 бр. разбито
  • галета - 1 ч.ч
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете мляното месо с пресования чесън, ситно нарязания лук, магданоза, кимиона и черния пипер. Омесете сместа добре и я разделете на 8 части.

С мокри ръце сплескайте всяка от частите, поставете твърдо сварено яйце и обвийте с каймата.

Оформете на хубава топка. Оваляйте всяка топка в брашното, след това в яйце и накрая в галета.

Подредете готовите топки върху застлана с хартия за печене тава. Поръсете със зехтин и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: