Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Яйца по шотландски на фурна

Яйца по шотландски на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Яйца по шотландски на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 5
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Едно класическо предложение от шотланската кухня, което, сигурни сме, ще ви допадне!"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр. твърдо сварени
  • кайма - 500 г телешка
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • магданоз - 2 с.л ситно нарязан
  • зелен лук - 2 стръка ситно няразан
  • кимион - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 ч.л
  • брашно - 4 с.л
  • яйца - 1 бр. разбито
  • галета - 1 ч.ч
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете мляното месо с пресования чесън, ситно нарязания лук, магданоза, кимиона и черния пипер. Омесете сместа добре и я разделете на 8 части.

С мокри ръце сплескайте всяка от частите, поставете твърдо сварено яйце и обвийте с каймата.

Оформете на хубава топка. Оваляйте всяка топка в брашното, след това в яйце и накрая в галета.

Подредете готовите топки върху застлана с хартия за печене тава. Поръсете със зехтин и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: