Топяща се в устата шоколадова торта

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
06/07/2016
"Идеалната шоколадова торта задължително се топи в устата, точно като това изкушение, чиято рецепта ви предлагаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 561
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем. Добавяме постепенно всички сухи съставки – брашно, какао, бакпулвер, ванилия.

Изсипваме във форма за печене на торти, която облепяме предварително с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса.

Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад.

Ако желаем може да сиропираме със захарен сироп или сок от компот.Аз използвах сока на един компот от кайсии.

Полученият крем разпределяме върху блата.Оставяме в хладилника крема да стегне след което отгоре заливаме с шоколадов кувертюр.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariana
Mariana
07.07.2016 09:39
Страхотно шоколадово изкушение! Направо ми потекоха лигите :)
0
0