Начин на приготвяне
Включваме фурната на 180 градуса и я оставяме да се загрява. Пускаме лапада във вряла вода за кратко, след което го обливаме със студена вода и го оставяме да се отцеди от течността.
През това време намазняваме кръгла тава с малко и слагаме разстлана кора отгоре. Посипваме със сусам и пак поръсваме малко мазнина. Повтаряме действието и с останалите кори, докато се образуват шест пласта, след което краищата на листовете се навиват на венец.
В друг съд приготвяме плънката. За целта трябва да се разбият яйцата и да се смесят с нарязан лук, кисело мляко, натрошено сирене и нарязан лапад.
Разпределяме плънката върху корите, а отгоре поставяме парченца домати. Напръскваме всичко с малко мазнина и печен ястието около 45 минути.