Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с лозови листа и кайма

Сарми с лозови листа и кайма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Сарми с лозови листа и кайма
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Перфектните лозови сармички с кайма вече във всяка кухня с помощта на тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 20 - 30 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л
  • вода - 500 мл
  • копър
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лозовите листа от дръжките. Сложете ги във вряща вода за няколко минути докато променят цвета си и поомекнат.

Накиснете ориза в студена вода за около 30 мин. При готовност прецедете. Нарежете лука и моркова на много ситно.

Смесете зеленчуците с каймата, подправките и ориза и омесете всичко много добре.

Завийте сармички с по-малките и крехки листа, а с по-големите застелете дъното на тенджерата, в която ще ги варите.

Подредете сармите върху листата. Залейте ги с водата и ги сложете на слаб котлон да къкрят около 50 мин.

Сармите с лозови листа и кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: