Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Сиропирана торта с обилна шоколадова глазура

Сиропирана торта с обилна шоколадова глазура

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Сиропирана торта с обилна шоколадова глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8
"Ще си хапнете парчето за 2 минути и ще ви е неудобно да си поискате още"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 - 1/2 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.+1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 2 в.ч.
  • сода - 1 - 2 с.л.
  • шоколад - 300 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта за около 10 минути с миксер. След това се добавят ванилия, олио, 1 в.ч. прясно мляко и какао и отново се разбърква с миксер. От тази смес се отделя 1 в.ч.

Към останалата смес се добавя брашното заедно със содата и отново се разбърква. Тестото се изсипва в намаслена средна тава и се пече във фурна на 180 градуса за 20-25 минути.

През това шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се добавя по-рано отделената смес и 1/2 ч.ч прясно мляко. Всичко това се разбърква на бързи обороти с миксер.

Готовата вече торта се реже на квадратчета и докато е още топла, се залива с шоколадовата глазура. Разнася се обилно и много хубаво навсякъде. Оставя се да престои, докато изстине напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: