Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма в гювече с яйце и кашкавал

Кавърма в гювече с яйце и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кавърма в гювече с яйце и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Добринка е открила безпогрешен начин да ни накара да забравим за плодовата си диета - тази кавърма в гювече с яйце и кашкавал"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 2 бр. печени (червени)
  • гъби - 150 г
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л
  • чубрица
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • наденица - 1 парче сурово - сушена
  • домати - 1 бр.
  • люти чушки - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки. Запържете ги в малко олио. Добавете лука, праза, гъбите и чушките.

След няколко минути добавете пюрето размито в малко вода. Налейте виното и малко гореща вода.

Оставете ястието да къкри около 30 минути. Разпределете го в гювечета. Направете вдлъбнатина и чукнете по едно яйце във всяко гювече.

От едната страна наредете резенчета от наденицата, а от другата резенчета от домата. Боднете по една люта чушка, поръсете кавърмата с кашкавал и печете на 200 градуса за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много е апетитно!
08.07.2016 10:04
1
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Лигите ми потекоха... Обожавам такива вкусотии...
08.07.2016 09:48
1