Начин на приготвяне
Патладжаните и чушките се изпичат на котлон или в грил тиган. Така не стават много воднисти.
Оставят се да се охладят и се обелват. Поставят се за кратко върху кухненска хартия. В купа се слагат нарязаните на ситно лук, чесън и копър.
Добавят се нарязаните на много ситно патладжани и чушка. Слага се яйцето, сол на вкус и се разбърква.
От галетата се добавя до получаване на гъста смес. Сместа се оставя в хладилник за 10 минути.
В тиган се загрява малко олио и със супена лъжица се слага от сместа за нашите зеленчукови кюфтета. Леко се притискат и се пържат на слаб огън.
Щом хубаво се запържат от едната страна с помощта на шпатула се обръщат от другата. Аз сервирах с чеснов сос.
Може да се изпекат и на фурна! Патладжанените кюфтенца са много вкусни.