Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа от телешко месо с гъби

Супа от телешко месо с гъби

Супа от телешко месо с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 - 600 г
  • гъби - 8 бр. пресни
  • лук - 1 бр
  • масло - 5 - 6 с.л. краве
  • брашно - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок
  • яйца - 1 бр.
  • фиде
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на малки хапки. Лука белим и нарязваме на ситно. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки.

В краве масло пържим месото, нарязания ситно лук и филийките гъби. Като се запържат добре, ръсваме брашното и леко запържваме.

Наливаме внимателно топла вода и оставяме супата да ври, докато се свари месото.

Ръсваме черен пипер на вкус, сол на вкус и прибавяме фиде . Варим, докато и фидето е готово сварено.

Готовата супа застройваме с разбито яйце и сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: