Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинска плешка със зеленчуци и бяло вино

Свинска плешка със зеленчуци и бяло вино

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Свинска плешка със зеленчуци и бяло вино3 / 3
08/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Всяко месо разцъфва с малко бяло вино"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • лук - 3 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 3 - 4 с.л
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер
  • червен лют пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Запържваме в олиото и когато си промени цвета, добавяме почистените и нарязаните ситно лук и нарязани на колелца моркови.

Наливаме 1/3 от виното и задушаваме. Като омекнат зеленчуците, прибавяме и другата част от бялото вино и почистения и нарязан ситно праз лук.

Оставяме ястието да ври и прибавяме пасираните скилидки чесън и ръсваме подправките - черен пипер, червен лют пипер чубрица и сол на вкус .

При необходимост може да долеем малко топла вода. Варим до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусно ястие стана, само не ми е ясно защо на снимката фигурират червени чушки и магданоз, бидейки в рецептата отсъстват!!!
26.02.2023 19:37