Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Закуска венец от сух хляб

Закуска венец от сух хляб

Закуска венец от сух хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Баба не хвърля нищо, Баба готви вкусно каквото и да било"

Необходими Продукти

  • хляб - 10 - 11 бр. филии сух
  • масло - 30 г
  • колбас - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз
  • риган
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г краве
  • шарена сол - 2 щипки
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не изхвърляйте сухия хляб, от него се приготвя чудесна закуска.

Намазва се всяка филия хляб с масло и се поръсва малко шарена сол. Нареждат се в тава като венец, така че хлябът леко да се застъпва.

Колбасът се реже на кръгчета и на всяка филия поставям по 2 парченца от него.

Измиват се доматите и нарязваме на полумесеци. На всяка филия хляб поставям по две резенчета, а върху тях - плочки кашкавал.

Поръсвам с риган.

Разбиват се яйцата в купа, добавям натрошено сирене и малко настърган кашкавал. С лъжица се залива от яйчената смес всяка от филиите. Завършва се с малко настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност!

Поднасяме със зеленчуци и айран!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

искра
искра
Нямам търпение да изпробвам рецептата.Благодаря за страхотната рецепта.Практично и изгодно.
29.01.2017 00:56
2
Мария Гулекова
Мария Гулекова
Практично решение когато имаме изостанал хляб. Освен това е и вкусна закуска, с която да изненадам семейството си!
27.01.2017 12:20
2
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Много добро решение за стария хляб.С чаша айрян се получи много добра закуска.
11.07.2016 10:29
8
1