Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса.
Може да се приготви в кръгла или правоъгълна кейкова форма, покрити с хартия и направени дръжки отстрани от хартията за печене.
В купа се изсипват брашното, нишестето, солта и бакпулверът, разбъркват се с телена бъркалка.
В купа се изсипва маскарпонето, ванилията, настърганите цитрусови кори, зехтинът, сметаната и прясното мляко. Разбиват се до гладка смес с телената бъркалка.
Пудрата захар и яйцата се разбиват с миксер, докато увеличат обема си, до побеляване. Върху тях през цедка се прибавя брашнената смес, разбива се отново на ниска степен на миксера и отново през цедка се прибавя сместа с маскарпонето.
Разбърква се с шпатула докато се приемат съставките. Получава се гладка тежка смес, по-тежка от нормално кейково тесто.
Боровинките се напудрят с малко брашно и се добавят към кейковата смес, разбърква се.
Сместа се изсипва в кейковата форма, заглажда се и отгоре се посипва с филиран бадем.
Пече се на 170 градуса за около 45-50 минути или до суха клечка.
Изважда се, отстранява се хартията и се поставя върху решетка да се охлади напълно.
Напудря се с малко пудра захар.
Италианският хляб за закуска е готов.
Източник: La cucina de Vane