Торта с шоколад и какао

Торта с шоколад и какао6 / 6
10/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • блатове - 3 бр. готови малки
  • за платката
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • черен шоколад - 20 г
  • какао - 1 с.л.
  • за крема
  • течна сметана - 500 г
  • шоколад - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем - 1 пакет ванилия без варене
  • декорация - захарни перли
  • сиропиране
  • прясно мляко - 1 к.ч. подсладено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя платката, като се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавя се брашното, бакпулверът и ванилията, разбърква се еднородна кексова смес.

От нея се отделя 1 к.ч., в която се добавя какаото и разтопен черен шоколад - за шарката. Бърка се добре да няма бучки. В широка тава върху хартия за печене или подмазана с олио и набрашнена сипваме първо бялата смес. Върху нея с лъжица тук там се оформят неправилни фигури с кафявата смес.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност - става бързо. Изважда се шареният блат и се сваля хартията. Нарязва се на 6 еднакви ленти.

Във форма с ринг се поставя едни готов блат за дъно, а по стените се поставят ленти с шарката навън.

Приготвя се кремът, като се разбива с миксер студено прясно мляко с крем ванилия. За 3 минути е готов, отделя се в чаша малко за решетката на тортата.

Отделно се разбива течната сметана с разтопен шоколад и 2 супени лъжица пудра захар. Двата крема се смесват, но преди това се отделя в купа част от разбитата бяла сметана като втори крем.

С четка се сиропира блатът на дъното , отгоре се поставя шоколадов крем, върху него 2 блат сиропиран, покрива се с бяла сметана, следва третият блат, намазан с шоколадов крем и оставяме в хладилник за 4-5 часа да стегне.

Изважда се и се сваля рингът. Отгоре се оформя решетка от вертикални и хоризонтални линии от ваниловия крем и украсяваме със захарни перлички.

Охлажда се и нарязана се поднася.

Да ви е сладко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: