Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Бирени Мезета»Пикантни хапки с фиде и кайма

Пикантни хапки с фиде и кайма

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пикантни хапки с фиде и кайма
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
25
"Икономично мезе за биричка Наздраве!"

Необходими Продукти

  • фиде - 200 г тънко
  • кайма - 200 г овкусена
  • яйца - 1 бр.
  • цревично брашно - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют люспи
  • червен пипер - 1 к.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фидето се сварява до готовност в солена вода, прецежда се и се изплаква със студена вода, след което отново се прецежда.

В дълбока купа смесваме фидето, каймата, подправките, нарязания на ситно магданоз, разбъркваме хубаво и чукваме вътре и яйцето, след което отново разбъркваме. Към получената смес прибавяме постепенно царевичното брашно, трябва да се получи гъста леко лепкава смес ( като за кюфтенца).

Готовата смес оформяме с влажни ръце на малки топченца и ги нареждаме в голяма тава върху кухненска хартия за печене.

След като сме оформили цялата смес, печем в загрята на 200-220 градуса фурна до готовност (около 25-20 мин.).

Може да поднесем както топли, така и охладени със сос по желание. Аз съм смесила кетчуп и майонеза в равни количества и щипка чесън на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Много ми допадна тази идея, със сигурност ще ги приготвя, болонезе или маринара биха били чудесно допълнение, и си става основно ястие.
05.10.2016 20:05
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесват! Много интересна идея !
12.07.2016 07:56
1
Покажи всички подкоментари