Начин на приготвяне
Фидето се сварява до готовност в солена вода, прецежда се и се изплаква със студена вода, след което отново се прецежда.
В дълбока купа смесваме фидето, каймата, подправките, нарязания на ситно магданоз, разбъркваме хубаво и чукваме вътре и яйцето, след което отново разбъркваме. Към получената смес прибавяме постепенно царевичното брашно, трябва да се получи гъста леко лепкава смес ( като за кюфтенца).
Готовата смес оформяме с влажни ръце на малки топченца и ги нареждаме в голяма тава върху кухненска хартия за печене.
След като сме оформили цялата смес, печем в загрята на 200-220 градуса фурна до готовност (около 25-20 мин.).
Може да поднесем както топли, така и охладени със сос по желание. Аз съм смесила кетчуп и майонеза в равни количества и щипка чесън на прах.
Коментари