Начин на приготвяне
Заливаме пилешките гърди с 1.5 л вода и слагаме на котлона на среден огън, като преди да заврат обираме старателно пяната, за да стане бульона бистър.
След като бульонът започне да ври, добавяме моркова, гъбите, лука, лютите чушлета, дафиновия лист, зърната черен пипер и солта. Готвим до пълна готовност на месото и зеленчуците.
Приготвяме желатина по описанието върху опаковката или в 60-70 мл от горещия бульон. Изсипваме 10 грама бързо разтварящ се желатин, като бъркаме непрекъснато, докато желатинът започне да се сгъстява и наливаме останалия бульон, някъде около литър.
В съд подреждаме месото, което сме накъсали на парченца а зеленчуците сме нарязали и заливаме с бульона в който сме разтворили желатина.
Оставяме го в хладилника за 1-2 часа да стегне.
Преди поднасяне, режем на малки хапки.