Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с кисело мляко и мус от кайсии

Панакота с кисело мляко и мус от кайсии

Панакота с кисело мляко и мус от кайсии3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Десерт за приятели - ароматена и нежна панакота с дъх на лято"

Необходими Продукти

  • течна сметана - 200 мл
  • кисело мляко - 200 гъсто
  • захар - 80 г
  • ванилия - 1
  • желатин - 1 пакет
  • за мус от кайсии
  • кайсии - 300 г
  • захар - 20 г
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се на котлона в съд течната сметана със захарта. Желатинът се залива с 4 супени лъжици студена вода и щом стегне, се добавя при сметаната. Бърка се добре. Сваляме от котлона и се охлажда.

Киселото мляко се разбърква с тел на крем и се добавя при сметановата смес. Разпределя се в чашки, като се пълнят 3.4 от обема си, за да има място и за муса. Охлаждат се за 2 часа.

През това време се приготвя кайсиевият мус. Почистват се от костилките меки плодове и се пюрират. Смесваме пюрето с захарта и в подходящ съд се слагат на котлона да се загрее.

Втория желатин се приготвя по сходен начин и се добавя в пюрето. Разбърква се много добре да се охлади.

С лъжица се сипва от кайсиевия мус върху желираната панакота. Охлаждаме и се обръща в чиния. Поднасяме с резени пресен плод.

Вкусно и лятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
поздравления супер е станала ,моята снимка беше лоша и не я приеха :)))
12.07.2016 21:04
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Виле, цял ден се чудя правилно ли съм ти разчела рецептата, защото до сега винаги обратното съм правила панакотата- като я обърна сладкото ми е отгоре, а млякото отдолу. Нямах търпение да стегне за да видя резултата и съм мноооого доволна. Чакам дъщеря ми да даде оценка и на вкуса :)))
12.07.2016 18:20
1